Kultakuume?I DIG GOLDI DIG GOLD-TuotteitaPetronella OpistoOta yhteyttäUudet kuvat + linkit
Kotimaisuusaste 100%
Elämyspaketteja
Petronellan historia
Hiskinpäivät 2006
Majoitus korvessa
Petronellan historia

Hollantilainen seikkailijatar Sylvia Petronella van Der Moer saapui Lemmenjoelle kesällä 1949, keskelle alueen kiivainta kultaryntäystä. Hän jäi legendaarisen kultaporukan - Kokko, Pellinen, Korhonen, Isola - kokiksi. Petronella ei ollut maailman parhaita kokkeja mutta jätti ulkoisilla avuillaan itsensä jopa Suomen karttaan. Kaksi napakkaa tunturinlakea on merkitty Lemmenjoella karttaan Petronellan kukkuloiksi!

Petronella jätti myös legendaperinnön vaalittavaksi aidoille kultamaille. Niinpä vuodesta 2000 Lemmenjoella Pehkosenkurussa on toiminut Petronella Opiston nimeä ylpeänä kantava koulutus ja elämyspiste.

Petronella ehti olla Lemmenjoella ainoastaan syyskuulle 1949 kun suojelupoliisi nappasi hänet Ivalossa kauppareissulla. Syynä olivat maksamaton hotellislasku Helsingissä ja epäily vakoilusta. Petronella tuomittiin karkoitettavaksi Suomesta ja sen koommin häntä ei ole Lemmenjoella näkynyt.


Monet tarinat jäivät elämään historiaan Petronellan jälkeen..

  • Tiedätkö minkä päällä Petronella pilkkoi polttopuita?
  • Mitä oli Petronellan päällä kun hän saapui erämaan keskelle kultamaille?
  • Kuka sai turpaansa ja miksi, kun suojelupoliisi vei Petronellan kullankaivajilta Ivalossa?
  • Missä Petronella on nyt?
Vastaukset näihin kysymyksiin sekä monet muut Petronellan legendaan ja Lemmenjoen maisemiin liittyvät tositarinat voit kuulla tulemalla Petronella Opistoon!Kultakuume?I DIG GOLDI DIG GOLD-TuotteitaPetronella OpistoOta yhteyttäUudet kuvat + linkit